IT juhtimine ja riskihaldus

 Satya Nadella (juhitüüp: juht)


Satya Nadella kui Microsofti CEO. Ta on tuntud oma juhtimisviisi poolest, mis keskendub ettevõtte üldisele strateegiale ja visioonile. Ta on juhatanud Microsofti tehisintellekti ja pilvandmetöötluse valdkonda, viies ettevõtte uuele laienemise kursile. Nadella paneb suurt rõhku organisatsiooni kultuuri muutmisele, julgustades õppimist ja avatud mentaliteeti.   




Elon Musk (juhitüüp: arengumootor)


Elon Musk on silmapaistev oma agressiivse ja leidliku autoriteetse stiili poolest. Ta otsib pidevalt võimalusi innovatsiooni piire nihutada, olgu see siis elektrisõidukite või kosmosereiside kaudu. Musk ei kõhkle silmitsi tohutute väljakutsetega, kui ta eeldab, et see viib inimkonda edasi. Ta on samuti tuntud oma tõsise tööka suhtumise poolest, kes teeb sageli pikemaid tööperioode ja eeldab oma rühmalt samasugust pühendumust. 




Kokkuvõtteks

 

Need kaks juhti näitavad, kuidas erinevad autoriteetide stiilid võivad IT-äris püsivat edu saavutada, olenevalt ühingu eesmärkidest ja kultuurist. Nadella vaikne ja oluline metoodika sobib toimetulekuks sellise tohutu ja keerulise ühendusega nagu Microsoft, samas kui Muski intensiivne ja leidlik stiil on aidanud tal luua täiesti uusi ärisektoreid ja mõjutada seda, kuidas me transpordist ja kosmosereisidest mõtleme.  


Allikad:

1 - https://startuptalky.com/satya-nadela-ceo-microsoft/

2 - https://screenrant.com/spacex-bankruptcy-possible-elon-musk-email-report/

Comments

Popular posts from this blog

Arpanetist Facebookini - Interneti kujunemislugu

Noppeid IT ajaloost

Teistmoodi IT