Arendus- ja ärimudelid

Nextcloudi arendusmudel

Avatud lähtekoodiga projektina on Nextcloudi lähtekood üldsusele kättesaadav kasutamiseks, muutmiseks ja levitamiseks. See arendusstrateegia teeb võimalikuks ülemaailmse arendajate koostöö. Lisaks vigade parandamisele saavad inimesed lisada uusi funktsioone ja täiustada olemasolevaid. See tähendab, et Nextcloudi tarkvara muutub pidevalt ja paremaks, olenemata sellest, kas organisatsioon töötab selle kallal aktiivselt või mitte. 



SaaS põhine ärimudel

Tarkvara kui teenus ehk SaaS on Nextcloudi ärimudel. See tähendab, et selle asemel, et müüa tarkvara klientidele kaubana, pakuvad nad seda teenusena. Nextcloudi kasutamiseks peavad kasutajad tavaliselt maksma igakuist tasu, mis katab juurdepääsu tarkvarale, andmete salvestamise, tehnilise toe ja versiooni uuendused (tasuta versioonis on mälu mahtu 2-5 GB). Kliendid saavad programmi kasutada kõikjal, kus on internetiühendus, säästes sellega suuri esialgseid kulusid, mis on seotud tarkvara ostmise ja haldamisega. 



Kokkuvõte

Saame näidata, kuidas SaaS-i ärimudel ja avatud lähtekoodiga arendusmudel koos eksisteerivad, kasutades näitena Nextcloudi. SaaS-i ärimudel pakub püsivat rahavoogu ja klientidele mugavust, samas kui avatud lähtekoodiga arendusmudel soodustab laiaulatuslikku koostööd ja kiiret innovatsiooni. Nagu Nextcloud on näidanud, on selle kombinatsiooniga võimalik edu saavutada. 





Allikad:



Comments

Popular posts from this blog

Arpanetist Facebookini - Interneti kujunemislugu

Noppeid IT ajaloost

Teistmoodi IT